21 Лис, 21:42

264

Проєкт Irpin Reconstruction Summit представили на Конференції ООН з питань клімату СОР27

Проєкт Irpin Reconstruction Summit представили на Конференції ООН з питань клімату СОР27. Про це пишуть на  Facebook-сторінці проєкту.

Як стало відомо, спікерами панелі виступили радник Ірпінського міського голови, депутат міськради Андрій Літвинов та представники проєктного офісу IRS – радник із кліматичних питань Доменіко Віто й радник із технологічних та екологічних питань Владислав Малашевський.

Андрій Літвинов розповів про стрімкий довоєнний розвиток Ірпеня, про масштаби руйнувань, яких зазнало місто, та про концептуальні підходи до його відновлення.

«Ми хочемо відбудовувати й розвивати Ірпінь у сучасних тенденціях, тому нам дуже потрібно розробити майстер-план міста, і він уже розробляється. Ми намагаємося розглядати відбудову системно і за всіма напрямками. Також ми хотіли б ураховувати при відбудові нашого міста сучасні виклики. Наприклад, щоб усюди були бомбосховища, бо ми постійно знаходимося під обстрілами. Ще одна величезна проблема – просто неймовірна кількість будівельного сміття. Це екологічна проблема, яку ми поки що не знаємо як вирішувати», – зазначив радник мера Ірпеня.

За його словами, в Ірпені планують розробляти стратегію екологічного розвитку не тільки свого міста, але й усього регіону.

Літвинов зауважив, що в рамках Irpin Reconstruction Summit до відновлення міста долучаються як українські, так і іноземні архітектори.

«Хочу подякувати всім, хто доєднався, і дуже чудово, що в нашої офіційної робочої групи Irpin Reconstruction Summit налагоджується такий капітальний процес із відбудови міста», – підкреслив Андрій Літвинов.

«Irpin Reconstruction Summit є прикладом сталої стійкості низового рівня, який перетворив український спротив на далекоглядну ініціативу громади, орієнтовану на те, щоб «відбудувати краще» місто Ірпінь», – зазначив Доменіко Віто.

«Ми прагнемо реконструкції, котра б не лише повернула місце, де можна зупинитися, школу, яку відвідувати, чи лікарню, де можна отримати допомогу. Прагнемо, щоб громади долучилися до процесу відбудови. Ми повинні формувати міста навколо людей, які там житимуть, тому не можемо зробити це без них», – додав Владислав Малашевський.

До розмови долучилися запрошені доповідачі від ПРООН, від відомої італійської архітектурної групи Stefano Boeri Architetti та інших структур.

«Ми робимо все можливе, щоб сприяти не просто реконструкції, а створенню нового бачення майбутнього Ірпеня», – зазначив засновник Stefano Boeri Architetti, радник Irpin Reconstruction Summit Стефано Боері.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.