21 Кві, 14:50

188

Продалися за цигарки та алкоголь: за держзраду судитимуть двох рятувальників, які спалили пожежну частину в Іванкові

За співпрацю з ворогом двом рятувальникам з Київщини повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

«За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України у лютому 2022 року двоє пожежників-рятувальників 41 Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Київській області залишилися в окупованому смт Іванків. Вони добровільно перейшли на бік ворога, зрадивши державі та українському народові. Підозрювані обійняли керівні посади у захопленому структурному підрозділі ДСНС. Один з них був призначений заступником начальника пожежної частини», — йдеться у повідомленні.

Співпрацюючи з ворогом, зрадники мали певні привілеї. Разом з окупантами вони вільно пересувалися населеним пунктом на транспортних засобах з позначкою «V». В той самий час місцевим жителям було заборонено пересуватися вулицями селища.

Після підпалу пожежної частини підозрювані вказали окупантам на трьох місцевих мешканців, які намагалися ліквідувати пожежу. Згодом їх було захоплено в полон, де загарбники застосовували до них тортури.

За співпрацю з окупантами рятувальники-колаборанти отримували від них продукти харчування, цигарки та алкоголь.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці й в Telegram-каналі.