8 Бер, 19:13

215

Понад 4 млрд грн платники Київщини внесли до місцевих бюджетів

До місцевих бюджетів з початку року платники Київщини спрямували  4,1 млрд грн. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко.

«Темп приросту до фактичних надходжень січня-лютого 2022 року  складає 14%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 508 млн грн додаткових коштів. У розрізі основних платежів питому вагу у загальній сумі надходжень має сплата податку на доходи фізичних осіб. Зазначено, що за два місяці 2023 року зі своїх доходів жителі пристоличного регіону забезпечили 2,7 млрд грн, збільшивши показник на 22% або 485 млн грн порівняно з аналогічним показником минулого року. Суб’єкти господарювання спрощеної системи оподаткування забезпечили місцевій казні 741 мільйон гривень єдиного податку. Від плати за землю скарбниці Київщини отримали на 28% більше, аніж торік у січні-лютому: станом на 1 березня землевласники та орендарі сплатили 275 млн грн, що перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 59 млн грн», – ідеться в повідомленні.

Також сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, принесла місцевим бюджетам 138 млн грн, що на 11% або 14 млн грн більше за суму, сплачену у січні-лютому минулого року. Збільшили суму надходжень і власники елітних автомобілів, забезпечивши 1,6 млн грн транспортного податку з темпом приросту 3% або 51 тис грн. З реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевих бюджетів надійшло 89 мільйонів гривень акцизного податку.

Фото: Головне управління ДПС у Київській області.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.