4 Бер, 15:30

199

Поліція Київщини фіксує воєнні злочини: видання INDEPENDENT присвятило документальний фільм героїчній роботі правоохоронців під час окупації

Всесвітньо відоме видання INDEPENDENT присвятило документальний фільм героїчній роботі правоохоронців Київщини під час окупації. Про це повідомили у пресслужбі поліції Київської області.

24 лютого 2022 року Україна проти своєї волі занурилася у стан війни. Російські військові рано вранці так підло та підступно почали обстрілювати із мінометів, стрілецької зброї кордони країни, а згодом завдали масові ракетні удари по всій Україні. Поліцейськими Київщини було прийнято рішення боротися із ворогом та всіляко допомагати цивільним громадянам.

27 лютого 2022 року на територію Макарова заїхали перші ворожі танки. Протягом усього місяця точилися жорстокі бої. Начальник Макарівської поліції Олександр Омельяненко розповів про перші дні вторгнення та роботу особового складу поліції Київщини. Поліцейське відділення було зруйновано ворогом, однак правоохоронці продовжували залишатися в громаді та допомагали місцевим жителям, розбирали завали, надавали першу допомогу пораненим, виявляли мародерів і ДРГ.

Після деокупації області українці та увесь світ на власні очі побачили як цинічно та підступно російські солдати намагалися знищити український народ. Правоохоронці виявляли тіла на вулицях, у будинках та братських могилах. Мирні жителі, які не мали ніякого відношення до військових, були закатовані, застрелені із стрілецької зброї, загинули від мінно-вибухових травм – у багатьох цих випадках на той час поліція не могла встановити одразу дані або навіть стать людини. Однак для ефективної фіксації воєнних злочинів фонд Говарда Баффета передав поліції Київщини сучасні ДНК-лабораторії. Саме вони надають можливість на місці події оперативно провести дослідження та детальний огляд вилучених біологічних зразків. У документальному фільмі криміналісти Київщини продемонстрували роботу новітніх ДНК-машин.

«Війна в країні триває й досі. До раніше окупованої області повернулося життя. Інфраструктура відновлена, люди повернулися до своїх домівок, однак цей біль залишиться назавжди у серці кожного українця. Правоохоронці Київщини, разом із своїми громадами, сильними і незламними людьми, продовжують служити та захищати», – додають у пресслужбі.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.