29 Січ, 11:50

233

Покращиться якість води у крані та водоймах: у Києві реконструюють систему водопостачання

У Києві розпочинається глобальна реконструкція системи водопостачання та водовідведення, Київрада ухвалила відповідне рішення.

Як стало відомо, реалізація заходів розрахована на три роки.

У планах – реконструкція Бортницької станції аерації, Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій, також мають замінити трубопроводи, реконструювати та збудувати нові напірні каналізаційні колектори та звести реверсивну насосну станцію на острові Великий, пише видання «Вечірній Київ».

Наразі Київ використовує застаріле насосне обладнання 40-70-их років минулого століття, повідомили виданню у «Київводоканалі». Через це існує високий ризик аварій на насосних водопровідних і каналізаційних станціях.

Мережі за багато років експлуатації накопичили значний шар осадів, тому під час транспортування цими трубами якість води погіршується, відзначили у Київраді. Крім того, обладнання не енергоефективне, що призводить до підвищення витрат на електроенергію.

У результаті реконструкції має покращитися якість води у системі водопостачання, а також у водоймах, зокрема, у межах пляжів. Завдяки реконструкції Бортницької станції аерації зменшиться обсяг скидання забруднювальних речовин у Дніпро та покращиться якість стічних вод.

Дніпровська та Деснянська водопровідні станції перейдуть на більш безпечні технології, наприклад, знезаражуватимуть воду діоксидом хлору та очищатимуть її активованим вугіллям.

Насамкінець, значно знизяться ризики аварій на каналізаційних колекторах, які проходять через Дніпро та можуть спричинити значне забруднення річки.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.