3 Лис, 13:10

238

Погрожував вбивством мирному мешканцю на Київщині: військовослужбовцю рф повідомлено про підозру

Під час окупації смт Іванків  військовослужбовець рф погрожував вбивством цивільним мешканцям. Йому заочно повідомлено про підозру. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора України.

«За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру старшому механіку-водію 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації смт Іванків Вишгородського району Київської області, підозрюваний зупинив автомобіль з трьома цивільними мешканцями. Озброєний окупант, принижуючи честь і гідність громадян, наказав людям вийти з транспортного засобу та віддати йому мобільні телефони.

Крім того, військовослужбовець рф провів обшук автомобіля, де виявив схований телефон водія. Після цього він, погрожуючи вбивством, завдав чоловікові удар прикладом автомата по тулубу та вимагав надати йому інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, територіальної оборони і мисливців.

Підозрюваного буде оголошено у розшук з метою його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Наразі перевіряється його причетність до скоєння інших злочинів, зокрема умисних вбивств.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – відділ захисту інтересів суспільства і держави ГУ Нацполіції в Київській області.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.