9 Гру, 16:58

478

Підприємець, якого КМДА позбавила бізнесу, вчинив самогубство

38-річний столичний підприємець Сергій Михайловський вистрибнув з вікна 21 листопада 2022 року.

За словами його колег, вирішальним фактором для такого вчинку став демонтаж його шести законних тимчасових споруд (ТС, МАФи, кіоски), який комунальники здійснили в серпні-вересні цього року біля станції метро «Героїв Дніпра». Після цього чоловік впав в депресію та казав, що тепер в нього відібрали майже все.

Про це повідомила голова Київського міського комітету порятунку бізнесу Тетяна Петренко.

«Власник шести тимчасових споруд (по 10 кв.м.), які були демонтовані на Героїв Дніпра у вересні 2022 року, у 2018 році втратив батька, який хворів онко. В 2020 році втратив маму, яка швидко згоріла від онко. З рідних більше нікого немає, крім неповнолітньої дитини. В 2020-2021 працював з психологом, яка допомогла пережити втрату батьків. Після демонтажу кіосків на ГД впав в депресію… Сказав, що тепер в нього відібрали майже все. 21.11.2022 – він випригнув з вікна. Вчинив самогубство», — зазначила Петренко.

За її словами, Сергій Михайловський був один із тих підприємців (мали легальні кіоски біля метро «Героїв Дніпра»), які не хотіли платити київським чиновникам з кожного кіоску хабар у розмірі 2000-3000 доларів.

«Прийде час – я всіх назву поіменно! Він не заплатив хабар, його документи анулювали, а тимчасові споруди демонтували… далі депресія і смерть… Чиновники, своєю жадібністю і бажанням отримати 2000 доларів – фактично позбавили підприємця життя…», — наголосила голова Київського міського комітету порятунку бізнесу.

Фото: КиївВлада

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.