19 Лют, 17:01

261

Під приводом інтернет-продажів ошукали понад 70 громадян: у Києві затримали групу шахраїв

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано чотирьох чоловіків, які під приводом інтернет-продажів заволоділи грошовими коштами громадян (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Як встановлено слідством, зловмисники створили інтернет-магазини, де розміщували оголошення про продаж електронної та побутової техніки (мобільних телефонів, комп’ютерів, ноутбуків тощо). Покупці, які бажали отримати товар, повинні були заповнити анкету на сайті та обов’язково оплатити товар у повному обсязі.

Після здійснення повної передплати шахраї припиняли виходити на зв’язок, товар не направляли або ж надсилали неналежної якості.

Наразі слідством зібрано докази щодо вчинення злочинів стосовно більш ніж 70 потерпілих з різних регіонів України. Проте, за попередніми даними кількість ошуканих громадян може становити більше 300 осіб.

За результатами проведення контрольних закупок учасників схеми затримали у порядку ст. 208 КПК України. За місцем мешкання одного з них правоохоронці виявили набої до зброї. Заборонені предмети вилучено та направлено для проведення експертизи.

Вказаним особам повідомлено про підозру та направлено до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Фото: Київська міська прокуратура

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.