24 Лют, 17:53

231

Під час окупації Бучі російський окупант вбив цивільного та поранив його сина

Правоохоронці встановили особу російського окупанта, який під час захоплення Бучі вбив цивільного чоловіка та намагався вбити його сина, які їхали за гуманітарною допомогою. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Відомо, що у березні 2022 року під час окупації Бучі 14-річний хлопець разом з батьком їхали на велосипедах до пункту видачі гуманітарної допомоги. На одній з вулиць їх зупинив солдат армії рф.

Чоловік та хлопець були беззбройні та мали білі пов’язки, що показувало їхню приналежність до цивільного населення. Вони повідомили військовослужбовцю рф, що не становлять для нього небезпеки. Не дивлячись на це, росіянин зробив два прицільні смертельні постріли спочатку в чоловіка, а потім – намагався вбити підлітка.

Коли хлопець впав на землю, російський військовий ще раз вистрілив йому в область голови. Куля влучила у капюшон куртки хлопця. Юнак продовжив лежати на землі, вдаючи мертвого, поки окупант не пішов, а потім побіг до найближчого будинку, де йому надали першу медичну допомогу.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури військовослужбовцю рф заочно повідомлено про підозру за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід ГВ КІБ УСБУ у м. Києві та Київській області.

Фото: Суспільне

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.