пожежа

30 Тра, 07:20

162

Окупанти знову атакували Київ: 1 людина загинула і 4 травмовано, пошкоджено будинки та автомобілі

Сили протиповітряної оборони вночі 30 травня збили над Києвом попередньо понад 20 російських безпілотників. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

«Лік не на дні, а на години. Така теперішня щільність повітряних атак Києва рашистами. За останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади. При чому противник постійно змінює зброю для атаки, після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БпЛА. Ця крайня повітряна атака, 17-та від початку місяця, попередньо була здійснена виключно баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад був масований, з різних напрямків, в кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години! За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 20 безпілотників рашистів. (Остаточні дані – у звітах Генштабу і Повітряних Сил)», – написав він.

За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, що в наслідок падіння уламків сталися пожежі у двох приватних будинках Дарницького району.

У Печерському районі – горіли три авто.

Також у Голосіївському районі, внаслідок падіння уламків, сталася пожежа в багатоповерхівці. Ще один житловий будинок пошкоджений.
Наразі рятувальники евакуювали 20 осіб. Одна людина загинула.

Загалом в Голосіївському районі госпіталізували 4 постраждалих. Трьом медики надали допомогу на місці.

«У Подільському районі зафіксували загоряння у житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Також пролунали вибухи у Святошинському районі», – додав Кличко.

На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби.

«Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно, орієнтуйтеся на інформацію наших підсумкових звітів. Слідкуйте за новими повідомленнями. А поки, кияни, подякуйте бійцям ППО за захист! І будьте сильні духом, як ваше місто! Київ вистояв рік тому, вистоїть зараз і неодмінно дочекається мир в Україні після нашої Перемоги», – додають у КМВА.

Фото: КМВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці та в Telegram-каналі.