20 Вер, 18:22

313

«Окупанти думають, що незаконний «референдум» зможе зупинити HIMARS і ЗСУ?»: реакція українських політиків на маніпуляції росії

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував флешмоб «референдумів» від окупантів. Він заявив, що ворог боїться розгрому і вирішив вдатися до примітивних маніпуляцій.

За словами Єрмака, бажання окупантів якнайшвидше провести «референдуми» свідчить про страх. Він впевнений, що подібні заяви – не більше, ніж маніпуляція.

«Наївний шантаж погрозами і страшилками «референдумів», «мобілізацій» від тих, хто вміє воювати лише з дітьми і мирними людьми. Ворог боїться, примітивно маніпулює. Україна вирішить російське питання. Загрозу можливо ліквідувати лише силою», — зазначив він.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував так звані «референдуми за приєднання до росії», які збираються провести на тимчасово окупованих територіях.

Він заявив, що Україна й надалі буде звільняти власні території.

«Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять. Росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в росії», — зазначив очільник українського МЗС у Twitter.

Також радник голови Офісу президента прокоментував нові ініціативи країни-агрессора стосовно так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях України.

«Росіяни вирішили асиметрично відповісти на український контрнаступ. Вони думають, що незаконний «референдум» зможе зупинити HIMARS і ЗСУ на шляху знищення окупантів на наших землях. Впевнені, що хочете витратити час, потрібний для організації втечі, на нове шоу? Спробуйте… Буде цікаво…», — написав він у Тwitter 20 вересня.

Фото: twitter Михайла Подоляка

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.