ППО

18 Тра, 06:49

139

Окупанти атакували Київ зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію: подробиці від КМВА

У ніч проти 18 травня окупанти атакували Київ зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію. Про це повідомив очільник міської військової адміністрації Сергій Попко, передає пресслужба КМВА.

«Триває серія безпрецедентних за своєю потужністю, інтенсивністю та різноманітністю повітряних атак на Київ. Девʼятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня! Цього разу атака була здійснена із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Після запуску ракет, ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БпЛА», – зазначив Сергій Попко.

За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені! Остаточні дані про кількість, тип ракет та БпЛА повідомлять Повітряні сили.

«Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Деснянському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі – там було загорянння на території гаражного кооперативу. Пожежа ліквідована. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються. В черговий раз дякуємо нашій ППО за збережені життя! Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги», – підсумував начальник КМВА.

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що інформації про потерпілих внаслідок падіння уламків у Дарницькому та Дніпровському районах не надходило. До медиків звернень поки не було.

Фото: ілюстративне

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.