31 Бер, 15:46

474

Обережно, сказ: карантин у Броварському районі – які населені пункти в небезепеці?

У кількох населених пунктах Броварського району ввели карантин через сказ у кошеняти. Про це повідомляє «Громадський ревізор. Бровари».

«Інцидент стався на Торгмаші. Кошеня купили в селі, воно мешкало у родині, гралося з членами сім’ї, побувало на прийомі у ветлікарні, де вкусило лікаря під час планового щеплення. За кілька днів тваринка прихворіла, лікування ефекту не дало і котик помер. Треба віддати належне власникам, які не поховали тваринку, а привезли її спеціалістам для встановлення причини смерті, а вони діагностували сказ. Усі, хто контактував з хворим кошеням, отримують необхідне лікування», – розповіла очільниця Броварської районної філії ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олена Левченко.

У зв’язку з цим було проведено засiдання Державної надзвичайної протиепiзоотичної комісії, рiшенням якої накладено частковий карантин у Броварському районі: місто Бровари, села Княжичі, Требухів, Переможець, а також населені пункти Калинівської селищної тергромади – смт. Калинiвка, с. Квітневе, Перемога, с. Красилiвка, с. Скибин; Великодимерської селищної тергромади – смт. Велика Димерка.

А ветеринари закликають усіх власників домашніх тварин терміново зробити улюбленцям щеплення від сказу. Адже тварини стовідсотково помирають від цієї хвороби, а щеплення є безкоштовним.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.