14 Лип, 17:08

431

Незаконне збагачення: у голови Васильківського міськрайонного суду конфіскували 3,6 млн гривень

За позовом Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) суд вилучив 3,6 млн гривень у голови Васильківського міського районного суду Максима Ковбеля. У позові йдеться про конфіскацію 5,7 млн гривень, проте суд забрав лише частину цієї суми. Наразі в САП вирішують, чи оскаржувати це рішення суду. Про це йдеться у телеграм-каналі NABU Daily журналіста Олега Новікова.

Зазначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Вищого антикорупційного суду для того, щоб провести конфіскацію 5,7 млн гривень у голови Васильківського міського районного суду Максима Ковбеля через те, що походження такої суми викликало значний сумнів.

За інформацією САП і НАБУ, виявилось, що Максим Ковбель купив квартиру у Києві, площа якої становить 142 кв.м., та машину, загальна ціна яких складає 6,7 млн гривень. Коли відбувся аналіз його прибутків та майнового становища, стало відомо, що таку суму неможливо  набути через законні доходи судді. Однак у цей час суд задовольнив вилучення майна у сумі 3,6 млн гривень в той же час, як САП може оскаржити таке рішення після повного його опрацювання.

Варто зауважити, що Максим Ковбель раніше зміг виправдити колишнього нардепа Сергія Пашинського, який звинувачувався у завданні тяжких тілесних ушкоджень В’ячеславу Хімікусу.

«За версією обвинувачення, ввечері 31 грудня 2016 року Пашинський на дорозі біля Василькова Київської області прострелив із пістолета ногу Хімікусу: нібито нардеп із дружиною ледь не в’їхали в авто з вимкненими габаритами посеред неосвітленої дороги, а коли зробив зауваження – чоловік кинувся на нього з пляшкою та погрозами» ,– пише журналіст телеграм-каналу.

Зауважимо, що у потерпілий через ушкодження став інвалідом.

Кримінальне провадження щодо Пашинського було закрито, колишній нардеп зміг повернули свою зброю після такого випадку.

Фото: NABU Daily by Олег Новіков.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.