ірпінь: несанкціоновані зливи нечистот

23 Тра, 19:44

171

Нечистоти можуть підтоплювати ваші будинки: в Ірпені боряться із несанкціонованими зливами в каналізацію

Усі нечистоти з вигрібних ям від приватних будинків повинні вивозитись спеціалізованим транспортом лише тих підприємств, що мають дозвіл на таку діяльність тільки на зливну станцію КП «Ірпіньводоканал». Але деякі водії асенізаційних машин постійно порушують ці вимоги, виливаючи нечистоти у найближчі каналізаційні колодязі в містах та селищах, засмічуючи колодязі і труби та призводячи до аварій на мережах. Про це повідомляє комунальне підприємство «Ірпіньводоканал».

«Для здійснення постійного контролю у місці прийому стічних вод від асенізаційних автомобілів, нашим підприємством впроваджено систему цілодобового відеонагляду, що забезпечує достовірний облік прийнятих стоків. Потім усі стічні води Ірпінського регіону транспортуються через міську мережу водовідведення для очистки на очисні споруди Бортницької станції аерації ПрАТ АК «Київводоканал», що розташовані в місті Київ.

При порушенні цим вимог виникають аварії: нечистоти можуть виливатися на поверхню, створюючи антисанітарний стан, що наносить шкоду навколишньому середовищу та жителям міст та селищ, а також можуть підтоплювати житлові будинки», – ідеться в повідомленні.

Тож, «Ірпіньводоканал» звертається до всіх, хто став свідком порушення або постраждав від такої «послуги», із проханням записати номер авто, адресу й одразу попередити диспетчерську службу КП «Ірпіньводоканал» за тел. (04597) 62 828, (098) 535 02 76. Служба працює цілодобово.

Фото: Київська міська прокуратура.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.