16 Бер, 14:07

233

НАТО не закриє небо, але пропонує Україні засоби ППО для створення власної безпольотної зони

НАТО переконує, що робить усе можливе для зниження рівня напруги у розпочатій Росією війні проти України. Однак Альянс проти запровадження над нашою країною безпольотної зони. У НАТО вважають, що такий крок призведе до ескалації ситуації. Про це заявила Крістіна Квін, тимчасово повірена у справах США в Україні в інтерв’ю 24 каналу.

Вона впевнена, якщо НАТО вступить у пряме воєнне зіткнення з Росією, це трактуватиметься як оголошення Альянсу війни РФ. «Україні таке рішення не додасть безпеки, натомість у небезеці опиниться вся Європа. Оскільки Україна знаходиться в центрі Європи, то рівень загрози й руйнувань може бути ще більшим», – сказала дипломатка.

Тому Квін пропонує альтернативний варіант, до якого схиляються союзники. Таком вона назвала допомогу Україні в розбудові власної спроможності захищати небо шляхом надання різноманітних протиповітряних та інші засобів.

«Україна зможе самостійно захищати небо від російських літаків», – пояснила американка. І додала, що Київ все ще може розраховувати на додаткові літаки й системи ППО. За її словами, їхні партнери «продовжують поставляти».