8 Вер, 15:48

348

На території Київщини збудують два сміттєпереробні заводи

На території Київщини збудують два сміттєпереробні заводи для трьох громад – Бориспільської, Фастівської та Броварської. Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у своєму Telegram-каналі.

У КОВА разом із Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем та очільниками даних громад підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Зазначається, що таким чином реалізується перший в Україні великого інвестиційний проєкт.

За словами очільника адміністрації, те, що відбувається сьогодні, – результат ефективної роботи протягом останніх двох місяців. А реалізація проєкту саме на Київщині є важливим для всіх мешканців області, адже тема сміттєзвалищ актуальна для цього регіону.

«Ми постійно говоримо про подолання наслідків бойових дій, про відбудову. Але сьогодні нарешті мова йде саме про розвиток області. Про це неодноразово наголошував Президент України Володимир Зеленський. Нам потрібно не просто відновлювати зруйноване, а робити це за новими стандартами», – наголошує Кулеба.

Раніше пройшли перші переговори із представниками ізраїльської компанії «GreenMix» з екологічної переробки сміття про новий сміттєпереробний завод на Київщині.

Фото: Олексій Кулеба

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.