24 Лют, 15:58

260

На столичний виставці показали світлини захисників Київщини

В артпросторі Будинку кіно у столиці 23 лютого відбулась презентація фотовиставки київського фотографа Івана Лисюка під назвою «Лютий березень». Про це пише «Арміяinform».

До початку повномасштабного вторгнення Іван робив переважно художні світлини та портрети у власній студії в Києві. Але після початку широкомасштабної агресії рф він зосередився на репортажному фото, документуючи події, що розгортаються навколо нас.

За його словами, ця виставка присвячена одному підрозділу, який облаштував свої позиції біля селища під Борисполем, а самі фото були зроблені на третій тиждень широкомасштабної війни росії проти України. Коли він перебував разом із захисниками, то закарбовував для історії їхню щоденну бойову роботу та побут.

«Як ми всі пам’ятаємо, в ці перші дні було відчуття, що російські війська просуваються дуже швидко і ось будуть у Києва. Наші теж реагували дуже швидко. Більшість хлопців, яких ви бачите на фото, це добровольці. На той момент у тому селищі була передова. За кілька кілометрів від них була позиція росіян. Саме цим хлопцям, оборонцям Києва, і присвячена моя виставка», — додав Іван Лисюк.

Також присутні, переглядаючи знімки, пригадали події, які відбулись у столиці протягом року. На світлинах закарбувались: життя киян у перші місяці широкомасштабної агресії, наслідки обстрілів ворогом житлових районів столиці, довгоочікуваний демонтаж пам’ятника біля «Арки дружби народів», блекаут.

Фото: Арміяinform

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.