27 Гру, 10:14

342

На одному з головних в’їздів в Ірпінь встановлять меморіальну стелу — Маркушин

На одному із головних в’їздів в Ірпінь буде встановлено меморіальну стелу «ІРПІНЬ МІСТО-ГЕРОЙ». Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

Мова йде про локацію біля «Ірпіньводоканалу» на початку вулиці Університетської (на місці рекламної конструкції «Центральний», яку так і не відновили після закінчення бойових дій у місті). Рішення про підготовку місця під стелу було ухвалено на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

«Саме через цей виїзд проходила масова евакуація населення Ірпеня та формувалася лінія оборони від ворожих атак на столицю України — Київ. А зараз цим шляхом в Ірпінь заїжджають гості з різних куточків світу, а, головне, повертаються додому з далеких країв ірпінці, які не змогли проміняти рідний Ірпінь на жодне інше місто планети», — зазначив Маркушин.

Відомо, що на виконання цього проєкту не будуть використані кошти з місцевого бюджету. У Ірпінській міській раді оголосять конкурс на кращий проєкт стели.

«Будуть залучені волонтери – дизайнери та архітектори проекту Irpin Reconstruction Summit. А його будівництво профінансують меценати, яких ми вже запрошуємо до співпраці. Якщо маєте бажання долучитися до цього проекту, звертайтеся в Ірпінську міську раду», — додав міський голова.

Фото: Олександр Маркушин

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.