6 Січ, 15:18

318

На Київщині судитимуть злочинців, які ошукали громадян на понад пів мільйона гривень

У Київській області судитимуть шахраїв, які ошукали 70 громадян на понад 536 тисяч гривень під виглядом продажу деревини за заниженою ціною. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

Зазначається, що прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Київщини, які вкрали кошти у інших людей.

«Встановлено, що обвинувачені в одній із соціальних мереж розміщували оголошення про продаж деревини за цінами нижче ринкових. Від покупців вони вимагали повну оплату на банківські картки, а після отримання грошей не виходили на зв’язок. Наразі слідством встановлено 70 ошуканих, серед них мешканці різних областей України. Кожен з потерпілих перевів шахраям від 5 до 12 тисяч гривень за «товар». Загалом шахраї ошукали потерпілих на понад 536 тисяч гривень, якими обвинувачені розпорядилися на власний розсуд», — йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі шукають інших осіб, які теж причетні до цих злочинів. Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Бучанського РУП ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу – УКР ГУ Нацполіції в Київській області.

«Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — додають у пресслужбі.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.