12 Бер, 19:01

211

На Київщині розпочала роботу мобільна інформаційна група з питань протимінної безпеки (фото)

10 березня розпочала роботу спеціальна мобільна інформаційно-просвітницька група щодо ризиків, які пов’язані з вибухонебезпечними предметами на території Київської області. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Головною метою є залучення до вивчення азів протимінної безпеки якомога більше людей. Перші тренінги були проведені для учнів Бородянського ліцею №1.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні

«У ході заходів дітей навчили правилам поводження з вибухонебезпечними предметами. Учням розповіли, чим відрізняється мінне поле від підозрілої знахідки. Для розуміння різноманітності підступних невідомих предметів було наочно продемонстровано різні види саморобних пристроїв, що зазвичай привертають увагу підростаючого покоління», — йдеться у повідомленні.

На зображенні може бути: 16 людей, дитина, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

Також вихованці ліцею дізналися, де можна зустріти артилерійський снаряд, мінометну міну, протитанкову міну, а де може ховатись розтяжка.

На зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять, люди сидять та у приміщенні

Крім того, співробітники Екстреної медичної допомоги розповіли про перші прийоми надання первинної допомоги. Учні отримали емоції, а найголовніше – інформацію про те, як можна врятувати життя.

На зображенні може бути: 15 людей, дитина, люди стоять, люди сидять та у приміщенні

Фото: ДСНС у Київській області

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.