10 Вер, 16:57

365

На Київщині розгорнули 4100 місць для розміщення ВПО

На сьогодні у Київській області розгорнуто 4100 місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб, з них вільних – 832. Про це йдеться на сайті Київської обласної військової адміністрації.

Вимушених переселенців розміщують у тимчасових модульних містечках, гуртожитках соціальної сфери та приватної власності. Усього з початку збройної агресії росії в комунальних закладах області поселили 22,3 тисячі ВПО.

Також у Київській області виділено 64 локації в установах соціального захисту населення, базах відпочинку та дитячих оздоровчих таборах комунальної та приватної форм власності.

Крім того, жителі Київщини продовжують безкоштовно надавати житло для людей, які були змушені виїхати з регіонів, де тривають активні бої. Протягом березня-серпня 2022 року програмою «Прихисток» у 64 територіальних громадах скористалися 56 046 внутрішньо переміщених осіб.

«Київська область дала прихисток сотням тисяч людей. Постійно працюємо над їхнім розміщенням, надаємо їм всебічну допомогу. Та війна триває і, на жаль, кількість людей, які рятуються від загарбників, у нашому регіоні може збільшитися. Тому звертаюся до громад посилити роботу з допомоги вимушеним переселенцям. Приділити особливу увагу підготовці місць для їх проживання. Ми маємо разом допомогти людям, що залишилися без рідних домівок», – наголошує Ігор Мещан.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.