Люди

12 Тра, 08:00

138

На Київщині реалізують програму у сфері молодіжної політики

Управління молоді та спорту КОВА спільно з Київським обласним молодіжним центром і Всеукраїнським молодіжним центром за підтримки Університету Григорія Сковороди в Переяславі продовжує реалізовувати навчальну програму «Молодіжний працівник». Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Днями представники Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації, Університету Григорія Сковороди та Київського обласного молодіжного центру підписали Меморандум про співпрацю. Його метою є вдосконалення і розвиток системи молодіжної роботи, сприяння підготовці молодіжних працівників та утвердження української національної і громадянської ідентичності молоді на Київщині. А також сприяння діяльності регіонального представництва U-Point від U-Report у Київській області та здійснення спільної роботи, визначеної державним та регіональним законодавством.

Крім того, учасники зустрічі обговорили проведення базового тренінгу в рамках реалізації програми «Молодіжний працівник». Тренінгове навчання для фахівців, які працюють із молоддю, надасть можливість отримати базові знання та вміння у сферах неформальної і громадянської освіти, сприятиме соціальній згуртованості молоді, активізує контакти та зміцнить співпрацю між працівниками молодіжних центрів Київщини й фахівцями з реалізації молодіжної програми.

Базовий тренінг є першим навчальним рівнем програми «Молодіжний працівник». До участі в ньому запросили представників із Київської області, зокрема лідерів, активістів різних організацій, які працюють із молоддю, службовців, відповідальних за реалізацію молодіжної політики на місцевому рівні, активістів і працівників молодіжних центрів/просторів/хабів.

Програма тренінгу складається з трьох модулів, а саме:

  • Молодіжна політика.
  • Громада і молодіжна робота в громаді.
  • Компетенції молодіжного працівника.

Під час тренінгу учасники зможуть обмінятися досвідом та знайти партнерів для реалізації спільних проєктів у молодіжній сфері.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці та в Telegram – каналі.