9 Лис, 12:01

351

На Київщині працюють соціальні заклади для постраждалих від насильства: де вони розташовані

У Київській області продовжують працювати чотири притулки для цілодобового перебування людей, які постраждали від насильства. Вони розташовані в Узинській, Бучанській, Ірпінській та Васильківській територіальних громадах. Про це повідомили в Службі у справах дітей та сім’ї Київської обласної військової адміністрації.

Соціальні заклади працюють у цілодобовому режимі. Там постраждалі від насильства можуть отримати кваліфіковану психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну та юридичну допомогу. До того ж фахівці надають комплексну підтримку на основі оцінки потреб та працюють за принципом індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища.

За інформацією служби, з часу повномасштабної російської агресії кількість звернень від осіб, які постраждали від насильства, зокрема й сексуального, збільшилася. Першочергово це стосується тих територій, що знаходилися під окупацією армії рф.

Тому в Київській області робітники центрів соціальних служб, служб у справах дітей та сім’ї й фахівці із соціальної роботи проводять спеціальні тренінги зокрема і для осіб, які постраждали від сексуального насильства під час військової агресії рф в Україні. Вони спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їхніх негативних наслідків.

Також на території пристоличного регіону працюють 13 мобільних бригад спеціалізованих служб підтримки. Вони створені за сприяння Представництва фонду ООН у галузі народонаселення України, громадських організацій та благодійних фондів, де постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі надається соціально-психологічна допомога.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.