1 Лис, 14:15

289

На Київщині екоінспектори виявили несанкціоноване сміттєзвалище з небезпечних відходів (фото)

У Київській області екоінспектори виявили несанкціоноване сміттєзвалище з небезпечних відходів. Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Екологи зазначають, що поки в країні йде війна, сили ППО збивають ракети, щоб захистити мирних людей, в той же час як вони самі вчиняють злочини проти нашого довкілля.

Екоінспектори Столичного округу під час здійснення рейду виявили несанкціоноване сміттєзвалище у межах Маловільшанської сільської ради Білоцерківського району на Київщині.

«Площа можливого засмічення становить 162 м2, засмічено відходами різного типу та виявлено велику кількість лумінісцентних ламп, які відносяться до I класу небезпечних відходів, оскільки вони містять у своєму складі отруйні сполуки ртуті», — зазначили у пресслужбі.

Крім того, екоінспектори відібрали проби ґрунту для подальшого лабораторного дослідження рівня забруднення.

Варто додати, що сміттєзвалище на цій земельній ділянці виявили у 2021 році. У червні вже цього року Мальовільшанська сільська рада повідомила, що виконала вимогу щодо ліквідації сміттєзвалища. Тому тільки така кількість відходів з’явилася на цій місцевості лише за декілька місяців під час війни.

В результаті матеріали розрахунків та результати лабораторних досліджень будуть передані до правоохоронних органів.

Фото: Державна екологічна інспекція Столичного округу

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.