15 Лип, 20:28

395

На Київщині ДБР викрило поліцейського, який займався продажем наркотиків

Державному бюро розслідувань вдалося викрити оперуповноваженого районного управління поліції в Київській області на купівлі прекурсорів. Зазначається, що правоохоронець мав на меті виготовити із цієї речовини 2 кг психотропу метамфетамін. Про це повідомила пресслужба ДБР в Telegram.

«В умовах воєнного стану поліцейський вирішив створити маленьку«наркоімперію», але Бюро запобігло його злочинним намірам. Працівник поліції купував на чорному ринку інгредієнти для виготовлення наркотиків, серед яких небезпечний для здоров’я та життя людей прекурсор. Надалі він підшукував спеціалістів, які виготовлять наркотичні засоби та психотропні речовини», – йдеться в повідомленні.

Впродовж викриття злочину працівникам ДБР вдалося задокументувати те, що поліцейський не вперше має досвід з організацією, виготовленням і розповсюдженням наркотиків. Чоловік зміг створити систему, поділену на галузі збуту наркотичних засобів на території Київщини, використовувавши свій службовий стан, аби прикривати незаконну діяльність.

«Для розширення злочинної мережі поліцейський замовив виготовлення великої партії наркотиків, пообіцявши заплатити виконавцям 80 тис. грн. Зловмисника затримали на придбанні замовленого метамфетаміну. Йому повідомили про підозру», – зазначають у відомстві.

ДБР разом із Нацполіцією вдалося провести обшуки, де проживає затриманий, де працює та в місцях, де збувалися наркотичні засоби. Правоохоронцю загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Всі, хто був причетний до продажу наркотиків, отримають належну правову оцінку. Наразі триває перевірка причетності керівництва правоохоронця до такого типу злочинної діяльності.

Фото ілюстративне.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.