25 Тра, 17:18

311

На Київщині чиновник вкрав 300 тисяч гривень, виділені на відбудову гуртожитку

Під час реконструкції гуртожитку на Київщині підрядник та інженер технагляду розікрали держбюджет та підробили документи будівництва. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура у Facebook.

Слідчі встановили, що між однією з селищних рад Київської області та товариством уклали договір підряду щодо реконструкції гуртожитку. По закінченню склали акти приймання виконаних будівельних робіт, за якими селищна рада перерахувала кошти підприємству.

Однак підрядник спільно з інженером технічного нагляду завищив в актах відомості про обсяги робіт й використані будівельні матеріали. Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, сума збитків, завданих місцевому бюджету, становить понад 300 тисяч грн.

Чоловікам повідомили про підозру за фактом розкрадання бюджетних коштів і складання й видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та пособництві у заволодінні чужим майном.

Нагадаємо, нещодавно редакція «Київщини 24/7» пояснювала, що можна вважати мародерством, до кого звертатися, якщо речі зникли, і яке покарання для мародерів передбачає законодавство.

Фото: Руйнування на Київщині; Київська обласна прокуратура.