15 Лис, 21:58

271

На Київщині безробітних залучили до суспільно корисних робіт

В Україні до суспільно корисних робіт залучили 1036 осіб, які мають статус безробітного. Зокрема, на Київщині так працевлаштували 209 безробітних. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Наразі до суспільно корисних робіт залучають безробітних в п’ятьох областях Україні. Зазначається, що найбільшу кількість таких робітників зафіксували в Сумський області — там таким чином роботою забезпечили 499 безробітних. У Чернігівській області — 176, Донецькій — 107, Полтавській — 45.

Ще у двох регіонах – Рівненській та Волинській областях – розглядається можливість залучення безробітних до суспільно корисних робіт найближчим часом.

«Ми розглядаємо цей процес як механізм переходу людини зі статусу безробітного в статус зайнятої особи. Виконуючи суспільно корисні роботи, безробітний не тільки буде отримувати зарплату, більшу ніж виплати по безробіттю, але й приносити користь суспільству, що дуже цінно, особливо в ці турбулентні часи. Збільшиться купівельна спроможність таких громадян, а відтак і зростатиме потреба у виробництві товарів та наданні послуг, що приведе до створення нових робочих місць», — наголосила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

 

«Поки це відносно невеликі цифри, адже загалом у центрах зайнятості на кінець жовтня було зареєстровано близько 270 тисяч осіб, які мають статус безробітних», —  розповідають у міністерстві.

Види суспільно корисних робіт, в залежності від регіону, можуть різнитися. Найчастіше людей залучають до:

  • укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм та річок,
  • заготівлю дров для населення,
  • розвантаження гуманітарної допомоги,
  • облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття,
  • ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери,
  • упорядкування, відновлення та благоустрою міст,
  • ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів,
  • проведення ремонтно-відновлювальних робіт (насамперед робіт, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності громад).

Участь у суспільно корисних роботах з боку безробітних є добровільною. Оплата такої праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату, яка на сьогодні становить 6700 грн. Крім того, такі роботи можуть дофінансовувати з обласних бюджетів, тобто оплата за їх виконання може бути більшою.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.