19 Жов, 17:16

373

Ми не продавали зброю Україні — міністр оборони Ізраїлю

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц повідомив, що його держава не постачала зброю Україні, не дивлячись на атаки рф з використання безпілотників Ірану по цивільній інфраструктурі та житлових об’єктах.

Про це він заявив в ефірі радіо «Кол Чай», передає Haarеtz.

«Я хочу бути зрозумілим: ми не продавали зброю Україні, ми передавали їй гуманітарне та медичне спорядження, це має бути ясно. Але зброю ми не продавали», – запевнив він.

Як каже Ганц, Ізраїль може допомогти «розумними» системами попередження про ракетний напад, які стоять на озброєнні у країні.

Таку заяву він зробив перед зустріччю з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, де останній має офіційно запросити постачання засобів ППО.

Також стало відомо, що Ізраїль допоможе Україні розробити систему протиповітряного сповіщення, але не буде надавати зброю

Про це пише CNN, з посиланням на слова Бені Ганца.

«Ми звернулися до українців з проханням поділитися інформацією про потреби в системах ППО. Як тільки ми отримаємо цю інформацію, ми зможемо допомогти в розробці системи раннього попередження цивільного населення», – сказав Ганц.

За його словами, хоча «Ізраїль підтримує Україну, НАТО та Захід» і продовжуватиме надсилати гуманітарне та оборонне обладнання, «Ізраїль не постачатиме системи озброєння Україні».

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.