23 Тра, 15:15

434

В МВС запустили новий додаток «Розмінування України»

МВС створило застосунок «Розмінування України», використовуючи який, кожен українець зможе швидко повідомити про знайдений вибухонебезпечний предмет. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін під час прямої трансляції до всеукраїнського телемарафону, передає МВС України.

Для того, щоб повідомити про підозрілий предмет варто лише зайти в застосунок, зробити фото, відео та позначити його координати. Крім цього, в додатку ще можна: відстежувати статус предмету та перевірити, чи його вже знешкодили; переглянути інтерактивну мапу з місцями, де виявили вибухонебезпечні предмети; знайти перелік найбільш поширених вибухонебезпечних предметів.

«Буквально за пару днів роботи ми вже маємо 125 заявок, 76 із них із Київської області», — зауважив Єнін.

Також пресслужба зауважила, що додаток можна завантажити як в App Store, так і в Google Play.

Обличчям нового застосунку став славнозвісний пес Патрон, який здобув велику популярність під час повномаштабної війни росії з Україною, адже активно допомагав  саперам Чернігівщини знаходити вибухонебезпечні предмети. За три тижні від початку війни пес зміг виявити майже сотню вибухових пристроїв.

Як відомо, навмисно до «кар’єри» сапера собаку не готували. Два роки тому керівник піротехнічної групи Чернігівської області, подарував цуценя з родоводом своєму синові, аби той виступав на змаганнях та виставках. Але його доля склалася інакше. З самого початку вторгнення рф пес почав допомагати рятувальникам, навчившись розрізняти різноманітні запахи пороху.

Наразі Патрона вважають душею та талісманом загону піротехніків. Його малюють художники та фанати, про нього знімають сюжети. Для нової зірки навіть створили сторінку в Instagram, де вже назбиралося майже 300 тисяч спостерігачів.

Нещодавно Президент України нагородив чотирилапого сапера відзнакою «За віддану службу».

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Патрон🇺🇦🧨 (@patron_dsns)

Фото: Патрульна поліція Київської області.