8 Січ, 16:09

853

«Моя семья и дети такого не едят»: суддя-переселенець затіяв скандал через гуманітарку

Суддя-ВПО Іван Голошивець влаштував скандал у волонтерському штабі Броварів через гуманітарну допомогу. На його думку, надані безкоштовні продукти не підходять його родині. Про ситуацію розповіла волонтерка Марина П’янкова.

До волонтерського штабу в місті Бровари за гуманітарною допомогою для переселенців, які перебувають у складних життєвих обставинах прийшов суддя Донецького окружного адміністративного суду Іван Голошивець.  За 2 години він разом із дружиною повернувся до волонтерів та повідомив, що «моя семья и дети такого не едят» і вони не на це розраховували.

За словами волонтерки, в наборі було два кілограми борошна, по кілограму манки, рису та гречки, спагетті твердих сортів, шпроти, сардина, горошок, кукурудза, томатна паста, олія, дріжжі, паштет і тушонка зі свинини.

Дружина судді кричала і погрожувала, а потім викликала поліцію. Підставою для цього була нібито зіпсована довідка, на якій «что-то написали». Поліція, коли приїхала, була шокована, як і волонтери. А ще більше їх шокувало, коли дізналися, хто ховається за статусом ВПО.

Зазначено, що зарплата судді за 2021 рік склала понад 1,2 млн грн, а його дружина також отримувала допомогу для переселенців.

Голошивець також є претендентом на посаду члена Вищої ради правосуддя.

За словами місцевих волонтерів, вони неодноразово приходили отримувати допомогу як ВПО, однак вже не вперше отримання допомоги закінчується поверненням речей як «недостойних його родини».

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.