15 Бер, 14:06

252

Мінкульт вніс «Обуховицьке ткацтво» до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло елемент «Обуховицьке ткацтво» Київської області в Національний перелік нематеріальної культурної спадщини України. Про це повідомили у пресслужбі Департаменту культури та туризму Київської ОДА.

«Ткацтво було одним з важливих та розповсюджених ремесл з давніх часів. Майстрині ткали узорчату тканину різної ширини і довжини, з якої можна було зробити різні вироби – від рушників, панно, серветок – до виняткових сценічних строїв», — зазначали у пресслужбі Департаменту культури та туризму Київської ОДА.

Возможно, это изображение в помещении

Відомо, що село Обуховичі Вишгородського (колись Іванківського) району Київської області стало головним осередком узористого ткацтва Київського Полісся. Саме звідти походить відома династія ткаль, які остаточно сформували і розвинули обуховицьке ткацтво – Марія Маркелівна Пособчук та її донька Ганна Верес.

Нет описания фото.

«Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до збереження та популяризації традицій унікального ремесла», – додали у Департаменті культури та туризму КОДА.

Фото: Департамент культури та туризму Київської ОДА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.