25 Тра, 19:48

474

Броварчанин взяв гроші за евакуацію маріупольців, але нічого не зробив: загинули люди

27-річний житель Броварів обманним шляхом заволодів коштами в розмірі 10 тисяч гривень, пообіцявши вивезти людей з Маріуполя. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко у Фейсбук.

Очільник зазначив, що хлопець допомагав вести документацію волонтерській організації. Згодом натрапив на пост дівчини у соцмережах, яка просила вивезти вітчима та маму з Маріуполя, та пообіцяв зробити це за 10 тисяч гривень.

Дівчина відразу перевела гроші, але на батьків так і не дочекалась, бо зловмисник і не збирався нічого робити: лишень вигадував неправдиві історії про порятунок. Відомо, що батьки в результаті загинули, так і не дочекавшись допомоги.

Крім того, кіберполіція встановила, що подібні дії правопорушник здійснював не вперше. Раніше він вже привласнив близько 250 тисяч гривень за паливо для військових, яке не планував купувати.

Наразі зловмиснику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – залишення в небезпеці та шахрайство.

«Вибаченнями людей не повернути. Дівчина сподівалася на домовленість і не шукала інших варіантів урятувати рідних. Насправді це більше, ніж статті в Кримінальному кодексі…», — наголошує Ігор Клименко.

Раніше ми писали, як не стати жертвою шахраїв при оренді квартири.

Фото: скріншот з відео.