11 Січ, 22:18

403

Мер Переяслава попереджає про нові форми шахрайства в громаді

У Переяславській громаді поширився новий вид шахрайства: телефонні дзвінки щодо підтримки Збройних Сил України від нібито посадовців. Про новий випадок на своїй сторінці у Facebook розповів міський голова В’ячеслав Саулко.

За повідомленням Саулка, особа представляється посадовцем органів місцевого самоврядування просить розв’язати певні матеріальні питання. Також шахраї надсилають лист на бланку за підписом міського голови.

«Але зверніть увагу на оформлення цього документу: шаблон не вірний (виконавчий комітет Переяславської міської ради використовую абсолютно інший бланк); не вірно зазначена адреса (Переяслав-Хмельницького району нині не існує); відсутня реєстрація документа в системі електронного документообігу, який впроваджено у виконавчому комітеті Переяславської міської ради з 01.03.2018 року); граматичні та синтаксичні помилки у тексті тощо», – звертає увагу міський голова.

Він запевняє, що органи місцевого самоврядування активно підтримують та сприяють роботі ЗСУ. Додає, що така допомога здійснюється виключно в межах чинного законодавства у формі офіційних звернень, повідомлень та запитів. Зокрема для цього у Переяславській міській територіальній громаді відкрито офіційний благодійний рахунок.


Також до ситуації привернув увагу військовослужбовець, до 24 лютого перший заступник міського голови Анатолій Фесенко. Каже, що за два дні вже декілька його знайомих повідомили, що з невідомого номера (093-546-14-04) їм телефонують, представляються його іменем у контексті виконуваних ним до війни обов’язків, й просять кошти на військові потреби.

«Шановні друзі, керівники підприємств, ФОП, я не збираю кошти ні на що й нікому не телефоную з цього приводу. Більш того, по вайберу надсилають листа на бланку виконавчого комітету за підписом міського голови з відповідним зверненням до того чи іншого керівника, як нібито «підтвердження». Хочу повідомити, що це шахраї, ні в якому разі не переказуйте кошти. Я з 24 лютого 2022 року є військовослужбовцем ЗСУ і обов’язки першого заступника міського голови не виконую. У випадку потреби всі звернення буду публікувати на своїй сторінці», – написав Фесенко у своєму Facebook.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.