26 Тра, 15:06

423

Медиків Київщини навчать допомозі під час війни за європейськими стандартами

Медики 11-и лікарень відділень екстреної меддпомоги Київщини пройдуть тренінги з екстреної меддопомоги під час війни за високими міжнародними стандартами. Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

«Так вони підвищать профзнання та відпрацюють навички з надання екстреної допомоги за невідкладних станів та різноманітних травм. Наразі близько 100 спеціалістів 5-и лікарень Києва та області почали проводити такі тренінги. 40 лікарів та 60 медсестер вчаться діяти максимально швидко й точно, рятуючи життя людей у критичному стані та в надзвичайних ситуаціях із великою кількістю постраждалих. Сертифіковане навчання проводять тренери ГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги». Воно стало можливе завдяки проекту Міністерства охорони здоров’я України сумісно зі Світовим банком», – зазначає Київська ОВА.

Тренінги розділено на 2 частини – онлайнову та симуляційну з практичними заняттями. Нинішні українські умови диктують такі форми підвищення кваліфікації лікарів. Адже під час війни від «екстрених» навичок лікарів залежить надзвичайно багато життів.