1 Лют, 18:18

462

«Лєший» та 2 кавказці тероризували підприємців Київщини: СБУ викрила злочинну організацію

Затримано організаторів транснаціональної злочинної організації, яка під виглядом добробатів тероризувала і залякувала мешканців Київщини. Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Угруповання очолював кримінальний авторитет на прізвисько «Лєший», причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Також серед організаторів банди були двоє російських громадян – вихідців із Північного Кавказу. Один із них перебуває під санкціями РНБО. Їхня діяльність могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації в столичному регіоні в інтересах країни-агресора. У Києві зловмисники діяли під виглядом двох добровольчих формувань. За даними слідства, вони систематично вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови – застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою. Зафіксовано понад 10 епізодів підпалу автомобілів та об’єктів нерухомості потерпілих, а також нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням зброї. Отримані гроші зловмисники спрямовували до так званого «общака», який на момент обшуку становив 354 тис. доларів США», – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали «Лєшого», 2-х росіян і ще 3-х активних учасників злочинної організації під час «вибивання» ними 80 тис. доларів США з місцевого підприємця.

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили речові докази злочинної діяльності. Наразі 6-и учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за 3-а статтями Кримінального кодексу України: ч. 1, ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 189 (вимагання); ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Триває розслідування, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання.

Спецоперацію проводили співробітники Служби безпеки України та слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Фото: СБУ.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.