17 Гру, 14:08

331

Лікарні Київщини отримали критично важливе обладнання

Лікарні Київської області, що увійдуть до спроможної мережі медичних закладів, отримали низку критично важливого обладнання. Йдеться про 13 медзакладів Київщини, що в майбутньому в межах наступного етапу медреформи мають посісти роль «загальних» лікарень. Також обладнання доставлено до лікарень, що були пошкоджені росіянами під час тимчасової окупації Київщини. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

Загалом до медзакладів доставлено більше ніж 40 одиниць обладнання, серед якого апарати штучної вентиляції легень, УЗД-апарати, лапароскопічні стійки, монітори пацієнта, операційні монітори, анестезіологічні апарати, біохімічні аналізатори тощо.

«Наразі ми суттєво посилюємо матеріально-технічну базу наших лікарень, які увійдуть до спроможної мережі медичних закладів. По кожному із медзакладів була зібрана потреба, аби чітко розуміти, якого саме обладнання їм не вистачає для надання якісної медичної допомоги. Велика подяка міжнародним партнерам за те, що в цей складний час готові підтримувати розвиток наших медичних закладів. Надане критично важливе обладнання дозволить розширити перелік діагностичних та лікувальних послуг для населення», — розповів Олексій Яременко, заступник міністра охорони здоров’я.

Обладнання для лікарень було закуплено благодійною організацією ADRA, яка працює над покращенням надання медичної допомоги для населення. У рамках проєкту організація планує витратити 825 000 доларів на придбання та доставку необхідного обладнання для медичних закладів Київщини.

Найближчим часом для лікарів буде проведено навчання, як працювати з наданим обладнання.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, з початку повномасштабної війни до медичних закладів Київщини доставлено майже 600 одиниць медичного обладнання. Більшість з нього вже працює для порятунку життя та здоров’я пацієнтів.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.