29 Бер, 19:33

385

Київводоканал організував незаконну забудову у заказнику «Деснянські луки»: хто причетний

Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) довідався, що незаконну забудову заказника «Деснянські луки» розпочало ПрАТ «Київводоканал». Про це йдеться у публікації КЕКЦ у Facebook.

За словами директора центру Володимира Борейка, працівники «Київводоканалу» проривають котлован і прокладають труби, знищуючи частину природного шару заказника та кущів на площі близько 3 га. Зокрема, вже знищена величезна популяція червонокнижної рослини коручки болотної.

Екологи наголошують, що згадані дії є грубим порушення Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Кримінального кодексу України. З приводу цього вони вже звернулися до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України, а також у Відділ екологічних порушень Київського міського управління поліції.

Також у дописі звертають увагу на те, що одним із заступників генерального директора Київводоканалу є Вадим Сторожук – заступник постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

«Сторожук засвітився ще тим, що на засіданні Екологічної комісії Київради активно лобіював незаконне будівництво військового цвинтаря на заповідній Лисій горі. А тепер, можливо, за його участі Київводоканал розпочав незаконне будівництво в заказнику «Деснянські луки». Причому нахабно, навіть без погодження з Управлінням екології КМДА та КЕКЦ, якому Київрада доручила охорону цього заказника», — резюмував Борейко.

На його думку, після таких дій Вадим Сторожук має піти у відставку з посади.

Фото: КЕКЦ

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.