піски

25 Тра, 12:14

132

Київська прокуратура у суді вимагає відшкодувати майже 11 млн грн збитків, завданих незаконним видобутком піску

Київська обласна прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з фізичної особи шкоди, завданої кримінальним правопорушенням навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного видобутку піску. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Підставою для пред’явлення позову слугував факт незаконного видобутку корисних копалин за допомогою земснаряду та іншої техніки під виглядом створення штучної водойми. Об’єм незаконно видобутого піску склав 17 436 кубічних метрів, а сума завданих навколишньому природному середовищу збитків — майже 11 млн грн. Також встановлено, що вказану водойму утворено на чотирьох земельних ділянках сільськогосподарського призначення, що призвело до небезпечних змін довкілля.

На сьогодні за позовом прокуратури, заявленим в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції та Баришівської селищної ради, суд відкрив провадження.

Також зазначимо, що відносно відповідача у суді розглядається кримінальне провадження по обвинуваченню у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 272, ч. 2 ст. 240 КК України.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці та в Telegram – каналі.