6 Жов, 19:57

410

Київміськрада виділить 50 млн грн на відбудову Бородянки

Київміськрада у рамках договору щодо фінансової підтримки постраждалих громад Київщини надасть Бородянці 50 мільйонів гривень. Про це в.о. голови Бородянської громади Георгій Єрко розповів у коментарі для Київвлади.

Цей трансфер Бородянська громада зможе спрямувати на відновлення населених пунктів, що постраждали від російської окупації.

Георгій Єрко розповідає, що ще до зустрічі із Кличко очільники громад Київщини зверталися до влади столиці щодо надання фінансової підтримки. Адже під час окупації, наприклад, територія Бородянської громади зазнала значних пошкоджень – зруйновані будинки та багатоповерхівки, повністю зруйнований індивідуальний сектор. І наразі багато осель потребують поточного і капітального ремонтів, закупівлі будівельних матеріалів.

«Потреб багато, адже громада дуже постраждала від російської окупації. Це і відновлення інфраструктури, мереж водо- та теплопостачання, проєктні роботи. В країні триває війна, і державна скарбниця наразі не в змозі надати допомогу всім. Адже постраждала не лише Київщина, а й схід та південь країни, які продовжують страждати від авіаударів», – наголошує він.

Посадовець вважає, що Київ, як центр столиці, де сконцентрована найбільша кількість нині робочих підприємств та установ, і де працюють більшість мешканців Київщини, не може залишитися осторонь проблем пристоличного регіону.

«Надання коштів із бюджету Києва цілком правильне рішення, аби нині підтримати Київщину фінансово. Орієнтовно Бородянщина зможе одержати близько 50 млн гривень. Думаю, це відбуватиметься таким чином: якщо кошти надійдуть на наш рахунок, то вже тоді необхідно буде узгодити з Києвом та з КОВА, яка також спрямовує нині кошти на поточні ремонти населених пунктів, на що саме і за яким механізмом громада використає ці кошти», – говорить Єрко.

Фото: focus.ua

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.