15 Бер, 16:54

313

Києву через суд повернули 7 га землі, де вже почали будівництво нового ЖК

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконної державної реєстрації прав та розірвання договору оренди комунальної земельної ділянки у Голосіївському районі міста Києва вартістю понад 369 млн гривень.

 

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

 

Установлено, що за рішенням Київської міської ради товариство оформило право довгострокової оренди 7 га землі по вул. Холодноярській (колишня вул. Кайсарова) для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель і виробничих споруд майнового комплексу.

 

У подальшому товариством без згоди Київради та на підставі неіснуючої постанови Донецького окружного адміністративного суду були внесені зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно з визначенням цільового призначення земельної ділянки «для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу».

 

Вказані дії товариства призвели до фактичної зміни категорії земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови.

 

На підставі цього товариство отримало дозвільні документи на забудову земельної ділянки житловим комплексом та здійснювало нецільове використання земельної ділянки.

 

Північний апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги прокурора у повному обсязі та повернув землю столиці.

 

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.