СБУ: колаборант-«сенатор» Запоріжжя

23 Тра, 15:37

120

Квартири в Києві, 10 ділянок на Київщині та десятки мільйонів: арешт майна поплічника Януковича, який став «сенатором рф»

Повідомлено про підозру поплічнику Віктора Януковича – колишньому очільнику Державної реєстраційної служби України Дмитру Вороні, який під час повномасштабної війни став «сенатором від Запорізької області рф». Про це інформує Служба безпеки України.

«На «посаді сенатора» Ворона координував захоплення українських підприємств на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. За власної ініціативи колишній український політик допомагав рф формувати окупаційні адміністрації в тимчасово захоплених районах Запорізької та Херсонської областей. Також він був, так званим, радником гауляйтера Балицького.

Саме Ворона підготував звернення до президента російської федерації щодо заохочення державними нагородами росії військових рф та колаборантів, які допомогали військам країни-терористки окуповувати південь Украни», – ідеться в повідомленні.

Тож, СБУ повідомила про підозру Дмитру Вороні за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Також суд за позовом СБУ наклав арешт на майно колаборанта, яке складає десятки мільйонів гривень. А це, наприклад, квартири в центрі Києва та в Миргороді, будинок площею понад 300 кв. м у передмісті столиці та 10 земельних ділянок на Київщині.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення ворожого пособника до відповідальності за злочини проти України – йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Фото: «Крымское эхо».

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.