23 Лис, 09:41

258

Книга ірпінського письменника Сергія Мартинюка номінується на премію ім. Тараса Шевченка

Книга ірпінського письменника Сергія Мартинюка номінується на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року. Про це повідомили у пресслужбі Комітету з Шевченківської премії.

Як стало відомо, Всеукраїнська громадська організація «Товариство «Знання» України» представила книгу Сергія Мартинюка «Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують» в номінації «Література».

«У книзі С. Мартинюка «Пишаюсь, що я Українець…» вражає передусім його могутня віра у велике майбутнє України. Вона, на наше переконання, цінна тим, що вчить, як із малоросів переродитися в українців, гордих, незламних, вольнолюбивих. Ця книга втілює новий літературний напрям, бо належить до літератури, яка вчить перемагати. Як говорить сам автор книги Сергій Мартинюк: «Я вважаю своїм пріоритетом започаткувати нове мислення нової української еліти, надихнути на відродження рідного «Я». Хочу надихнути на головне – ми маємо створити нову націю із попелу – націю з розумом Переможців», – зазначають у Товаристві «Знання».

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.