Київ: нова транспортна розв’язка

11 Тра, 22:35

417

«КМДА вертить право киян на місто»: активісти намагаються зупинити будівництво розв’язки на Оболоні за 1,3 млрд грн

КМДА намагається побудувати нову розв’язку на перетині Полярної та Богатирської (Оболонь), використовуючи термін «реконструкція», за 1,3 млрд грн. Про це повідомляють громадські активісти «Ukrainian Modernism», закликаючи киян підписати петицію проти такого будівництва.

«Обґрунтування розв’язки за 1,3 мільярди гривень – нема. Ніякого транспортного моделювання не було. Це, до речі, мутить той самий Департамент транспортної інфраструктури КМДА, який знищив модерністську зупинку заради ларька з цигарками. Уявіть собі, що ваш підпис петиції коштує мінімум 400 тисяч гривень. Виділіть будь ласка 10 секунд часу, щоб зупинити черговий розпил від КМДА на суму 1,3 мільярди гривень для будівництва непотрібної розв’язки на Оболоні. Підпишіть петицію: посилання — за лінком.

Єдина розв’язка, яку будувала ця влада – Шулявський шляхопровід, який вже декілька років стоїть недобудований, а кошторис виріс з планових 600 млн грн до 2 млрд грн. І потребуватиме ще нових великих витрат з бюджету міста. Це при тому, що за оцінками транспортних моделювальників Шулявський міст економить середньостатистичному водію всього 40 секунд в дорозі. Що при витраті 2 млрд грн є занадто великою ціною. Адже за набагато менші гроші можна було зробити однорівневе перехрестя з аналогічною або навіть кращою ефективністю.

Нинішня КМДА вкотре довела своє покликання – відмивати кошти платників, вертівши право киян на місто. Вони дійшли до тих рівнів нахабності, що навіть не запарюються обґрунтуванням своїх диких схем. Кличка і всіх призначених ним керівників департаментів необхідно відправити у відставку. Наші податки мають йти на розвиток міста, а не на його нищення та нові джипи для чиновників», – ідеться в повідомленні.

Петиція №11849 про Заборону будівництва нових розв’язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу зареєстрована на сайті Київської міської ради 16 березня 2023 року. Наразі вона зібрала 5 101 підпис із 6 000 потрібних. А для цього в неї є ще 3 дні – збір підписів завершиться 15 травня.

Фото: КМДА.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.