29 Лис, 19:26

332

КМДА дала вказівки компаніям із теплопостачання на випадок аварійних ситуацій

Київська міська державна адміністрація дала вказівки компаніям із теплопостачання на випадок аварійного відключення електроенергії. Про це вони написали на своїй сторінці у Facebook.

У адміністрації попереджають, що через суттєве похолодання та на випадок виникнення надзвичайної ситуації внаслідок ворожих атак, кожна обслуговуюча компанія повинна бути готова в негайному порядку рятувати систему опалення. Доведеться вжити всіх технічних заходів, аби не дозволити будинковій системі теплопостачання вийти з ладу чи заморозитись у випадку тимчасового аварійного відключення тепла.

«Якщо станеться надзвичайна ситуація, то на період ремонтних робіт, необхідних для відновлення постачання тепла, відповідальні особи обслуговуючої компанії зобов’язані злити (здренувати) воду в опалювальних системах, за умови, коли температура опустилась до мінус 3 і нижче градусів за Цельсієм», — йдеться уповідомленні.

Нижче наведене покрокова інструкція для посадових осіб, які відповідальні за виконання технічних заходів у разі потреби.

Персонал обслуговуючих організацій повинен:

  • Відключити (за наявності) обладнання теплового пункту.
  • Закрити засувки на вузлі приєднання системи теплоспоживання до теплових мереж:

спочатку № 1 на подавальному трубопроводі,

потім на № 2 на зворотному трубопроводі.

  • Відкрити спусники на внутрішньобудинковій системі опалення та злити воду в дренажний приямок або інше передбачене для цього місце.
  • Відкрити крани для випуску повітря із будинкової системи опалення на горищі або технічному поверсі будинку.
  • Після стікання води зі спусників – закрити крани для випуску повітря із системи опалення на горищі або технічному поверсі.
  • Підключення будинку відбуватиметься одразу після стабілізації ситуації за умови відповідного дозволу теплопостачальної компанії.

Зазначається, що ця інформація як керівництво до дії стосується всіх обслуговуючих компаній, незалежно від форми їх власності чи форми управління будинком, в тому числі ОСББ, ЖБК.

Додають також, що у разі перебоїв зі зв’язком і неможливості узгодити дії з теплопостачальною компанією, рішення про злиття води в будинку приймає відповідальна особа обслуговуючої компанії самостійно та оперативно.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.