29 Січ, 12:40

364

Кількість злочинності на території області зменшилась: підсумки роботи поліції Київщини за 2022 рік

Як працювала поліція Київської області в складних умовах 2022 року? Результати роботи опублікував очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов у своєму Telegram-каналі.

«2022 рік став знаковим для Київської області — територія зазнала окупації та постійних ракетних обстрілів. Як результат, маємо зміни у законодавстві України, обов’язків та завдань поліцейських: виявлення диверсантів, колаборантів та розкрадачів гуманітарної допомоги, а також фіксування воєнних злочинів», — розповів він.

За його словами, минулого року зареєстровано близько 417 тисяч заяв і повідомлень. Розпочато майже 11 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів пов’язаних з війною, що вчинені представниками армії рф.

«Показник навантаженості операторів Київщини залишається найбільшим серед всіх областей. В період проведення бойових дій та під час деокупації, навантаження було вдвічі більшим та становило 18 повідомлень на годину на одного оператора», — повідомив генерал.

Проте Нєбитов зазначає, що криміногенний стан щодо загальнокримінальної злочинності на території області покращився. Перш за все, відбулося зменшення кількості майнових злочинів: кількість грабунків знизилась на 63%, розбійних нападів — на 53%, крадіжок — на 15%, незаконних заволодінь автотранспортом — на 51%.

Також у 2022 році зафіксовано зменшення на 47% кількості ДТП, на 24,5% — ДТП з потерпілими та на 47% — ДТП зі смертельними наслідками.

«Спостерігаємо зменшення кількості нанесення тяжких тілесних ушкоджень та вчинення зґвалтувань, в кожному випадку підозрюваний встановлений і притягнутий до відповідальності. Проте, зареєстровано більше умисних вбивств», — додав керівник.

За даними поліції, по 1600 кримінальним провадженням щодо наркозлочинів особам повідомлено про підозру. Задокументовано 225 фактів збуту наркотиків, в тому числі 21 факт збуту наркотичних і психотропних речовин за допомогою Інтернет-ресурсів, заблоковано 29 наркоадрес завдяки боту «Стоп-наркотик».

На 78% збільшилась кількість виявлених злочинів пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Зокрема, з незаконного обігу вилучено 350 одиниць зброї, майже 90 тисяч боєприпасів та 680 гранат, 33 кілограми вибухівки.

«За минулий рік спільно з органами місцевого самоврядування ми відкрили 15 поліцейських станцій, 13 з яких під час воєнного стану. На території 55 територіальних громад вже працює 105 поліцейських офіцерів громади, 98 забезпечено транспортними засобами», — відзначив Нєбитов.

Фото: Андрій Нєбитов

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.