8 Лис, 16:27

349

Йшла в моделі – опинилась у секс-рабстві в Марокко: на Київщині повідомили про підозру 9 особам

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру 9 особам, які у складі двох злочинних груп вербували жінок для сексуальної експлуатації за кордоном та в Україні. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Як встановлено розслідуванням, злочинна група з трьох чоловіків, мешканців столиці, діючи у змові з громадянином Королівства Марокко, підшуковували привабливих жінок серед колишніх учасниць конкурсів краси, ведучих популярних ток-шоу,  інстаграм-блогерок, пропонуючи їм «працевлаштування» у Королівстві Марокко у модельному бізнесі. Справжньою метою зловмисників було переправлення дівчат за кордон для надання послуг інтимного характеру бізнесменам на території міста Маракеш. У ході проведення слідчих та оперативних заходів двоє учасників злочинної схеми були викриті під час спроби переправити через кордон 20 жінок. Одночасно під час документування цього злочину правоохоронці викрили ще одну групу осіб, які організували на території міста Києва та інших регіонах України діяльність з надання послуг сексуального характеру за грошову винагороду. За допомогою спеціаліста в IT-сфері учасники групи створили 10 «Telegram» каналів та 4 «WhatsApp» групи, за допомогою яких залучали дівчат до зайняття проституцією. Вартість інтимних послуг становила 700-3000 дол/год», – ідеться в повідомленні.

Наразі фігурантам першої справи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

За клопотанням прокуратури судом накладено арешти на банківські рахунки фігурантів та рахунки, які були ними використані під час злочинної діяльності, а також на транспортні засоби підозрюваних.

Групі осіб у складі 7 осіб повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи у зайняття проституцією) КК України.

Фото: Київська міська прокуратура.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.