12 Лис, 12:51

281

Із зниженням температури у Києві можуть бути триваліші вимкнення світла — ДТЕК

Обмеження електроенергії у Києві з настанням холодів може стати довшим, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, передає «Інтерфакс-Україна».

«Якщо до холодів не буде збільшено пропускну спроможність мереж до Києва, то, можливо, час, протягом якого може бути відключена електроенергія, може бути трохи довшим», — зазначив Сахарук.

За його словами, немає точної інформації, наскільки довшими можуть бути відключення, але він повідомив, що зі зниженням температури підвищується споживання електрики.

«Кожні 5-7 градусів зниження температури це в середньому плюс 10% споживання [електроенергії]. Навантаження буде більшим, і дефіцит потужності зростатиме», — зауважив директор ДТЕК.

Він наголосив, що треба буде шукати шляхи, аби з одного боку не залишити споживачів без світла, а з іншого не допустити аварій у мережі через перевантаження.

«Ми намагатимемося скоротити тривалість відключень, якщо системний оператор «Укренерго» збільшуватиме можливість передачі електроенергії до Києва», — пояснив Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК сказав, що Київ та область, а також низка інших областей в цей час мають обмеження пропускної спроможності мереж. Причиною є масштабні руйнування енергосистеми внаслідок масованих російських ударів протягом жовтня й у ніч проти 11 листопада.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.