3 Лис, 14:01

341

Ірпінь та Бучу відвідала Президентка Греції

Ірпінь та Бучу відвідала Президентка Греції Катерина Сакелларопулу. Про це повідомили у пресслужбі Бучанської міської ради та ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Як стало відомо, у рамках візиту Катерина Сакелларопулу побувала у Храмі Андрія Первозванного, де оглянула фотовиставку «Одна війна – різні історії» та місце масового захоронення безневинно вбитих бучанців.

Олександр Маркушин розповів Катерині Сакелларопулу про воєнні злочини російської армії в Ірпені.

«Звичайно, користуючись нагодою, попросив допомоги Греції у відбудові житлового фонду Ірпеня. Масштаби руйнувань міста вразили пані Сакелларопулу, тож щиро сподіваюся, що і від Греції ми отримаємо підтримку у відновленні нашого міста», – додав ірпінський міський голова.

Заступниця Бучанського міського голови Михайлина Скорик-Шкарівська та настоятель Храму отець Андрій розповіли про злочини, які скоїли росіяни під час окупації у Бучі. Про те, як російські військові катували мирних жителів, про те, що кожен 5-6 житель із тих, що залишалися в окупації – розстріляні, а білі пов’язки не гарантували їм збереження життя.

«Про те, що сталося у Бучі і в інших містах України, має знати весь світ. Греція та країни Європи будуть і надалі підтримувати Україну, адже зараз ми всі разом боремось за весь демократичний світ», – сказала Президентка Греції Катерина Сакелларопулу.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.