28 Вер, 15:01

314

Ідентифікували п’ятьох військових рф, які 25 лютого нещадно розстрілювали авто цивільних у Гостомелі

Національна поліція України встановила 5 військовослужбовців рф, які в перші дні повномасштабного вторгнення розстрілювали мирних мешканців у Гостомелі. Про це повідомляє Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Налякані люди хотіли лише одного – якнайшвидше виїхати із зони бойових дій. А росгвардійці влаштували на місцевих справжнє полювання. В одну з автівок вони випустили 178 куль. Як усе було, з перших вуст можна почути від Катерини, однієї з потерпілих. На відео жінка розповідає про свою зустріч із окупантами. Катерина справді народилася «у сорочці». В її авто нарахували близько 80 наскрізних кульових отворів. Всього на цьому відрізку дороги лише 25 лютого російські окупанти вбили 11 та поранили 15 осіб. Поміж постраждалих від ворожих куль – громадянин Німеччини та працівники Бучанського райуправління поліції. Кожен окупант має розуміти, що покарання не уникнути. Загарбникам не сховатися», – ідеться в повідомленні.

На сьогодні встановлено, що ці криваві злочини скоїли військовослужбовці Красноярського ОМОНу росгвардії рф. Їх завданням було – захоплення Урядового кварталу та ліквідація керівництва країни. За погодженням із прокурорами трьом командирам та двом стрільцям заочно оголошено підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Фото: скріншот відео Ігоря Клименка.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.